Kukkantsunk be ebbe a négy hálószobás, 900 m2 alapterületű családi házba,  Miami-ban  ! A ház egy negyed körcikk alakú alakú telken található egy jómódú és exkluzív helyen, egy keskeny földsávon az Atlanti-óceán és a nyugati Intracoastal Waterway csatorna között.A zsákutca végén található telekről lenyűgöző kilátás nyílik az Intracoastal Waterway széles vízpartjára. 

A házat a határvonal közelében, az ingatlan hátsó része felé helyezték el, hogy maximalizálják a vízparti homlokzatot. A tervező olyan megoldást választott, amelyben az utcai bejárat homlokzatán használt  betonpanelek izmos, monolitikus védőburkolatát vezette át a ház elemein keresztül a víz felőli homlokzat könnyű,áttetsző struktárájáig.

 

A merész utcai homlokzaton belépve  a galériához hasonló belső térbe jutunk, amelyből már csábítóan hívogat a túloldali vízpart látványa.. A belső terek ezután fokozatos átmenetet képeznek a külső terek felé, és egyre világosabbá válnak, ahogy az épület a vízpart felé fordul. Ez az élmény egészen a víz fölötti stégig terjed a parton, amelyről lehet fürdeni vagy motorcsónakba szállni

 A ház keleti frontja mentén a konyhát a háztartási helyiségeket és az edzőtermet helyezték el.Innen három épületrész nyúlik ki derékszögben a vízpart irányába, befogadva a nappalikat és az árnyékos teraszok sorát. A legfelső szinten  az épületrészek hálószobákat tartalmaznak, amelyek szintenként vissza vannak húzva, így minden emeleti szoba zavartalan kilátást nyújt a vízpartra.

Ez a töredezett elrendezés a szabad térhez hozzákapcsolt szobák és fedett szabadtéri teraszok ritmikus sorozatát is létrehozza. Így  kihasználhatóak a  Miamiban jellemző éghajlat  lehetőségei, a beltéri és kültéri kapcsolat, a vízparti életmód. A belső terek könnyedsége és finomsága a vízre néző homlokzaton gyöngyfúvott sárgaréz színű, lézerrel vágott perforált alumínium paravánokkal folytatódik, amelyek ellenpontozzák a homlokzat travertin burkolatát. .

A széles levelű Alocasia California buja smaragd ültetvényei és a lépcsőzetes Railroad Vine – beleértve a tetőkerteket – integrálják a kortárs épületet a környezetével. 

A belsőépítészet sallangmentes és egyszerű volt, hogy a tulajdonosok komoly kortárs művészeti gyűjteményét méltó módon elhelyezhessék.

Ez a galériához hasonlító belső megoldás kiegészíti az utcára néző homlokzat védelmét, és csendes, introspektív jelleget kölcsönöz a háznak. A központi galériát Nick Cave művei alkotják. Más helyeken Vik Muniz és Richard Long művei találhatók. Néhány esetben a műalkotások és az építészet összeolvadnak, például a társalgóban a cím nélküli, kör alakú Richard Long falfestmény, és egy graffiti-alapú grafika amit az edzőterem falán használtak.

 

 

 A berendezés anyaghasználata egyszerű, travertin, diófa, és a kvarcit.  Az egész otthonban folyamatosan törekedtek a meleg színek használatára.

 

Forrás: Archdaily