Iroda

Infokommunikációs cég iroda

Üzleti telekommunikációval, céges információs hálózatok fejlesztésével foglalkozó, kezdetben kis cég részére új iroda bázisra volt szükség. Még 2013-ban történt, a cég ekkor lépett a továbbfejlődés útjára.  A tulajdonos úgy döntött, hogy a nehezen megközelíthető, és szűkös belvárosi iroda helyett olyat keres, ami a külföldi és vidéki ügyfelei számára is könnyen elérhető, ugyanakkor a tovább fejlődéshez szükséges hely is rendelkezésre áll. Így esett a választása egy az MO körgyűrű mellett fekvő ipari csarnokra. Ezt kellett áttervezni úgy, hogy a ferde lapostetős, szendvicspaneles ipari csarnok teljesen más funkciót szolgáljon.  Mivel a szükséges belmagasság  rendelkezésre állt, először egy galéria födém készült: az emeletre kerültek az irodák, a földszintre az előtér a tárgyaló és a kiszolgáló helyiségek, raktárak. Az ipari csarnok acélszerkezete ellenben látszó elemként meg kellett maradjon, és a ferde tető miatti belmagasság csökkenéssel is számolni kellett.  Szerencsére éppen megmaradt az alacsonyabbik végén is akkora belmagasság, ami éppen elegendő lett. A szimmetrikus csarnoknak először az egyik felét vásárolta meg a cég, majd 2017-ben a másik felét is, így a duplájára bővülhetett a létszám. Az új rész és a régi hasonló berendezést kapott, de azért elkülönülnek: az új rész színei a fehér és az antracitszürke, a régi beige –barna kombináció. Ami a közös bennük: a narancs, mint kiegészítő szín mindkét részben megjelenik.

Az irodák telepresence (video konferencia) lehetőséggel rendelkeznek, a cég így is tartja a kapcsolatot beszállítóival és ügyfeleivel.

A bejárat a régi rész földszintjén található, itt poénból régi telefonokat helyeztünk el a megvilágított falfülkékben. Erre rímelnek a korszerű irodai telefonok, amik a földszinti tárgyalóban tekinthetők meg, és próbálhatók ki.

A régi rész vezetői irodájában meghagytuk az ipari csarnok felülvilágító szerkezetét, így engedve be több fényt. Ehhez speciális álmennyezetet kellett tervezni: az álmennyezet szegmensei között látszik a csarnok tetőszerkezete, így a nappali fény akadálytalanul bejuthat, míg késő délután már az álmennyezetbe épített direkt és indirekt fények dominálnak.

Ügyvédi iroda a II. kerületben

A II. kerület ügyvédek által kedvelt egyik utcájában vásárolt meg egy régi, nagyméretű lakást két fiatal ügyvéd, itt alapítottak ügyvédi irodát. A lakás alaprajzi beosztása nagyrészt megfelelt, csak kisebb átalakításra volt szükség. Azonban a lelakott lakás teljes felújítása elkerülhetetlen volt. Ezért döntöttek úgy ügyfeleink, hogy ha már egyszer belevágnak, legyen minden szempontból jól berendezett, látványos irodájuk. A tervezést valaki már elkezdte, de nem sok sikerrel, ezért  a kivitelezőkre hallgatva a megrendelők új tervező után néztek, így kezdtük el a tervezést újra, a nulláról. Ez a megrendelő számára jó döntésnek bizonyult, mert a kivitelezés a téli síszezon alatt zárva tartott irodában zavartalanul lebonyolódott.

A két ügyvéd két hasonló, csak kis részletekben különböző irodát kapott, így nem lehet vita, kié miért jobb. Rajtuk kívül egy titkárnő dolgozik az előtérben, számára a lakás előszobájában kellet egy akkora pultot kialakítani, amiben dolgozni, ügyfeleket fogadni egyaránt tud, mégsem foglal el túl sok helyet az előszobából.

A tárgyaló asztalok és székek olasz gyártmányú gyári darabok, a többi egyedi asztalos munka. Megrendelőink a modern és a klasszikus közti, magas fényű fa felületeket kedvelik. Mivel a költségkeret adott volt, és az elegáns, furnérozott magas fényű felületek erősen költségnövelők, már a tervezéskor oda kellett figyelni az anyag és színhasználat és a költségek összefüggéseire is.  A kevésbé költséges, gyári magas fényű lapokat használtuk tehát a nagy felületekhez, mint például falburkolatok, de ezeket „felöltöztettük” a magas fényű, antracit színű festett záró elemekkel. Így sikerült költséghatékonyan elegáns burkolatokat építeni. A megvalósult irodában szépen együtt él a gyári, furnérozott, üveglapos tárgyaló asztal, és a hazai gyártású berendezés, kellemes összhangot teremtve.

Close Menu