Szolgáltatásaink Bővebben

Lakberendezés, komplett belsőépítészeti tervezés

(igényelhető a teljes lakásra, de lehetséges csak a frekventáltabb helyiségekre is, pld, nappali-ebédlő-konyha, előtér, fürdő, háló)

Kinek ajánljuk?

régi lakás átalakításához, új lakás berendezéséhez. Új építésű házban ajánlott már az építészeti tervezés közben elkezdeni, akkor nem fordulhat elő, hogy hoppá, egy ablak pont 20cm-rel kellett volna arrébb kerüljön! Régi lakás átalakításakor is fontos a lehető leghamarabb kezdeni.

Mi lesz a kevésbé frekventált helyiségekkel, ha úgy dönt a megrendelő, hogy ezekre nem kéri ezt a szolgáltatást? Lásd: alaprajzi tervezés.

Mit tartalmaz?

Mélyinterjú, alapos igényfelmérés-a lakás pontos  felmérése-első koncepció vázlatok elkészítése- ezek módosítása a megrendelő észrevételei alapján-látványtervek  készítése sok nézőpontból- majd ezek egyeztetése a megrendelővel, módosítások a megrendelő észrevételei alapján-véglegessé vált koncepció kidolgozása: alaprajzok, falnézetek,  ha szükséges,bontási-építési tervek, villamos és gépészeti tervek , burkolat tervek csempe mennyiség számítással, ha szükséges,gipszkarton és álmennyezeti tervek,  egyedi bútorok és más asztalos szerkezetek kiviteli tervei, üzletlátogatással beszerzendő tárgyak pontosítása,konszignáció készítése vásárlandó tárgyakról, bútorokról,szükség esetén egyeztetés kivitelezőkkel. A kiviteli tervek speciális 3DMix rendszerben készülnek, részletes leírást talál erről a Blogban és a Rólunk menüpont alatt!

Mennyibe kerül:

 A tervezés munka igénye  változó, de pontos, egyösszegű ajánlatot adunk az első találkozás végén, amikor megismertük egymást és a körülményeket. Ha Ön szeretne valamivel már előre kalkulálni, ez természetes , a gyakorlatban 6000-12000 Ft/ m2 közti árból ki lehet indulni, átlagos területű lakások és átlagos körülmények között. (az ár a lakás vagy ház tervezendő  részének területére  vonatkozik, tehát nem az egész házra) Ez a gyakorlatban a tervezendő terület nagyságával összefüggésben úgy szokott alakulni, hogy átlagos igényekkel a 10-12 E Ft/m2 ársáv inkább 60 m2 alatt,  a 8-10 E Ft / m2 ársáv inkább 60-90 m2  között,  a 6-8 E Ft/ m2 ársáv pedig inkább  90 m2 tervezendő terület felett  jellemző. Átlagon felüli igények esetén pedig az előbb megjelölt ársávoktól indul a az egyedileg kalkulált díj. Egy iroda vagy egy vendéglátóhely  területe ennél lényegesen nagyobb is lehet, azonban ezeknek a tervezési költsége sem szokott egy nagyméretű lakás költségénél  sokkal magasabb lenni. (mivel a berendezés ismétlődő darabokból áll, amiket csak egyszer kell megtervezni). Ha Önnek ez a nagyságrend elfogadható, hívjon, díjmentesen megtörténik az első találkozás, igényfelméréssel, interjúval, lakás felmérésével, és utána pontos ajánlatot adunk!

Mire érdemes figyelni az árak és a szolgáltatások összehasonlításakor: lásd blog

Alaprajzi tervezés, berendezési tanácsadás

Kinek ajánljuk?

A változat: ha Ön  a komplett tervezést nem a teljes lakásra kérte, de szeretné, ha a többi helyiséget sem „hagynánk cserben”

B változat: ha Ön szeretne meggyőződni arról, hogy a kiválasztott ingatlanban „benne van” az a lehetőség, amire gondolt,  ha meglévő ingatlan átalakítását nagyobb léptékű tervezés nélkül szeretné megoldani, de meg akar győződni róla, hogy a meglévő vagy kiválasztott bútorok elférnek, stb.

Mit tartalmaz?

Felmérés vagy meglévő alaprajz alapján  berendezési alaprajz készítése, majd az alaprajzban sematikusan elhelyezzük a bútorokat. Csak sematikus bútorokat tartalmaz, valódi méretekkel, de finom részletek nélkül. Néhány nem túl részletes  térbeli kép, falnézet készül, ezek inkább az alaprajzban foglaltak kiegészítésére valók, nem helyettesítenek komolyabb terveket. De egy helyiség „letesztelésére” kiválóan megfelelnek.

Konkrét példák: ha egy háztartási helyiségben mosógép, szárító, tároló szekrények elhelyezése a feladat,és ez egy standard helyiség, minden adott hozzá, csak pontosítani kell a dolgot, akkor elegendő az alaprajzi tervezés, felesleges a költségesebb tervezési procedúra.

Ha ez a háztartási helyiség egyúttal második fürdőként is működne, ráadásul tele van gépészettel, és ezt el kell tüntetni, esztétikusan megoldani, akkor  komplett tervezést igényel, és elég bonyolult módon  kell megcsinálni (csövek, szerelvények,eltüntetése, stb), tehát extra tervezési igényű helyiségről van szó, alaprajzi tervezésről nem beszélhetünk, csak komplett tervezésről.

Ha egy gyerekszobát a megrendelő maga szeretne Ikea bútorokkal berendezni,  kiválasztotta a bútorokat, de szeretne róla meggyőződni, hogy jó az elrendezés, akkor elegendő az alaprajzi tervezés.

Ha  valaki ellenben design gyerekszobát szeretne, vagy csak hosszabb távra tervezve átgondoltan, pontosan berendezett, egyedi bútorokkal épített  gyerekszobát kíván, és  látványtervekkel  alátámasztott döntéseket szeretne hozni, akkor a  szoba már komplett tervezést igényel.

Mit nem tartalmaz ez a szolgáltatás: fotoszerű látványterveket, részletes kiviteli terveket csak a komplett lakberendezési tervezés keretében tudunk készíteni.  Az alaprajzi tervezés azt jelenti, hogy az alaprajzon látható dolgokat el kell képzelnie a megrendelőnek, ebben legfeljebb néhány vázlatszerű képpel tudunk segíteni, de látványtervekkel nem.

Az alaprajzi tervezés mennyibe kerül: átlagosan 1000-3000 Ft/ m2 körüli árral lehet számolni, de itt is eltérések lehetnek, árajánlatot az első megbeszélés után adunk!

Mire érdemes figyelni az árak és szolgáltatások összehasonlításakor? lásd: blog

Lakberendezés, tervezés kiviteli tervek nélkül

Mit jelent az, hogy kiviteli tervek nélkül?

Először látványtervek készülnek, ez semmiben nem különbözik a teljes lakberendezési , belsőépítészeti  tervezés, nevű szolgáltatásunk  keretében folyó látványtervezéstől.

A differencia ez után következik:  az ott felsorolt  kiviteli tervek (3DMix rendszerben készített sok és részletes terv)  helyett csinálunk egy alaprajzot, néhány  falnézetet ,  és ezen ábrázolunk mindent. És csak ennyit. Van olyan is, akinél ez jelenti a komplett tervezést, nálunk ez csak egy korlátozott szolgáltatás.

Kinek ajánljuk?

Aki nem szívesen idegeskedik a kivitelezőkkel való viaskodás során, annak nem.

Aki több helyről szeretne kiviteli ajánlatokat kérni, és szeretné, hogy tényleg ugyanarról szóljanak az ajánlatok, annak sem.

Aki komoly léptékű átalakításba fog, bontás, építés, víz, villany, fűtés átalakításával, és nincs kivitelezői vénája, annak semmiképpen.

Akinek nincs ideje a részletekkel vesződni, határidőre szeretne leszerződni a kivitelezőkkel, majd átvenni a kész munkát, annak sem.

Akkor kinek ajánljuk?

Akinek van generálkivitelezője, és feltétlenül megbízik benne, vagy akinek van műszaki gyakorlata, és maga kíván a technikai részletekkel foglalkozni. Akinek kihívást, és örömet okoz, ha maga old meg valamilyen technikai kérdést, aki már az ötödik lakását alakítja át, és a kisujjában van a kivitelezés….

Mennyibe kerül: itt is sok függ a körülményektől, átlagosan 4000-6500Ft/ m2 közötti költséggel lehet számolni.

A komplett tervezés költségéhez képest elérhető megtakarítás elenyésző egy átalakítás vagy új lakás berendezésének teljes költségéhez képest. Sajnos, sokszor előfordul, hogy a várt költségcsökkenés helyett pont költségnövekedést okoz: ha a kivitelezők mozgástere nagyobb, akkor annak általában anyagi vetületei lehetnek. Tapasztalataink szerint tehát nagyon erősen érdemes megfontolni: megéri-e ezt a lehetőséget választani?

További információk: Blog

Helyszíni tanácsadás

Mit tartalmaz?

Szóbeli tanácsadást a helyszínen. Néhány vázlat ugyan készülhet, de tisztességes rajzok készítésére egy ilyen szituáció nem alkalmas, ezért a szóbeli információk dominálnak.

Sokan bíznak abban, hogy a tapasztalt lakberendező látva a helyszínt, szakmai tudásával akár egyből a legjobb megoldást is ajánlhatja. A legjobb megoldást ugyan nem, mert annak kitalálása munkaigényes: gondolkoznia, terveznie, összehasonlítania, kitalálnia kell. De kiszúrhatja a hibákat, a rossz elképzeléseket, a  funkciótlan, a rossz megoldásokat , felfedezheti a kihasználatlan lehetőségeket, és ezekre felhívhatja a megrendelő figyelmét. A tanácsadás tehát teljesen alkalmatlan a tervezés kiváltására, de döntések megalapozására, új információk szerzésére megfelelő.

Mennyibe kerül:

Óradíjas szolgáltatás, 8000Ft/ óra, minimum 2 órára vehető igénybe, minden megkezdett óra számít. Budapest  területén kívül útiköltség térítés is fizetendő.